Srebrenica: Uhapšen ubica starice

Radiosarajevo.ba
Srebrenica: Uhapšen ubica starice

Policija je uhapsila osobu osumnjičenu da je iz koristoljublja ubila Dikosavu Petrović, u srebreničkom selu Orahovica. Osumnjičeni za ubistvo je P.P., koji je lišen slobode u Bratuncu, a tokom kriminalističke obrade u potpunosti je priznao i opisao kako je izvršio ovo krivično djelo teško ubistvo.

Iz CJB Bijeljina navode da su u potragu za ubicom ove 79-godišnje starice bili uključeni i pripadnici Jedinice za podršku, dresuru i uzgoj službenih pasa.

Beživotno tijelo starice, čije su ruke bile vezane, jučer je pronašao njen komšija i slučaj prijavio policiji.

Također, policija je lišila sloboda i osobu inicijala V.L., koja je u toku kriminalističke obrade priznala izvršenje krivičnog djela razbojništva zajedno sa P.P., u toku noći između 16. i 17. marta 2006. godine, uz pretnju upotrebe vatrenog oružja, prilikom čega su od oštećene A.S. iz Srebrenice otuđili novac i zlatni nakit.

Policijski službenici PS Srebrenica rasvijetlili su i veći broj teških krađa i krađa na području policijskih stanica Bratunac i Srebrenica u proteklom periodu, a koja su izvršili P.P. i V.L. 

Uhapšeni P.P. je danas, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teško ubistvo i razbojništvo, predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, saopćeno je iz bijeljinskog Centra javne bezbjednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije