Srđan Srdić o ubijenoj Emiri M.: 'Bila je kulturna, prijatna i nasmijana'

5
Radiosarajevo.ba
Srđan Srdić o ubijenoj Emiri M.: 'Bila je kulturna, prijatna i nasmijana'
Foto: Facebook / Ubijena Emira Maslan

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva i Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđan Srdić oglasio se na društvenim mrežama povodom novog slučaja femicida u Bosni i Hercegovini.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Još jedan mladi pupoljak ugašen. Nije moralo tako da bude. Nije moralo jer da je sistem normalan, ovaj nasilnik bi već davno trunuo u zatvoru. Još jedna majka koju ova država nije zaštitila. Ovaj truli i poremećeni sistem oslikava stvarnost u kojoj nažalost živimo.

Priča o jednom od sarajevskih simbola: Znate li kad je izgrađen relej Hum?

Priča o jednom od sarajevskih simbola: Znate li kad je izgrađen relej Hum?

Emiru sam poznavao jer smo skoro svaki dan na pauzi pili kafu u lokalu gdje je radila. Kulturna, prijatna i nasmijana. Nedavno mi se obratila u vezi federalnoj dječijeg doplatka, rekla mi je da je predala zahtjev u našoj Općini, te je interesovalo da li će proći i da li ispunjava uslove. Provjerio sam, njena primanja su bila "iznad prosjeka", svega par desetina KM. Nije dobila.

Samohrana majka sa malom platom, četverogodišnjim sinom, a pri tome u podstanarima nije dobila doplatak. Borila se za svoje malo maksumče kako je znala i umjela. Hvatala se za posljednju grančicu spasa.

Živjela je neko vrijeme u sigurnoj kući, sakrila se od ovog monstruma koji joj je na kraju ugasio život. Ostalo je malo maksumče. Samo. Nema sad ni tate ni mame. Prokleti da ste svi koji ste ovo dopustili, a niste je zaštitili. Loše vrijeme, loši ljudi. Proklet da je ovaj poremećeni sistem", objavio je Srđan Srdić

Još jedan mladi pupoljak ugašen. Nije moralo tako da bude. Nije moralo jer da je sistem normalan, ovaj nasilnik bi već...

Posted by Srđan Srdić on Tuesday, November 14, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije