Srđan Rankić opleo po Dodiku: "Nema on ni H od hrabrosti, obična kukavica..."

2
Radiosarajevo.ba
Srđan Rankić opleo po Dodiku: "Nema on ni H od hrabrosti, obična kukavica..."
Foto: Twitter / Srđan Rankić

Član Predsjedništva Narodnog fronta Srđan Rankić osvrnuo se na davanje izjave Milorada Dodika SIPA-i kojoj je nedavno najavio "zabranu" djelovanja u manjem bh. entitetu RS.

"Hrabro i odlučno, kako to samo on zna, Milorad Dodik je 27. juna ove godine sa govornice NSRS-a izgovorio velike riječi od kojih su zadrhtali mnogi: 'Mjera koja ide za tim je zabrana djelovanja SIPA, Tužilaštva i Suda BiH na prostoru Republike Srpske, jer oni nisu ustavno konstituisani.'", rekao je Rankić.

Srđan Rankić kaže kako nije prošlo ni mjesec dana od Dodikove izjave do dolaska službenika "zabranjene" SIPA u centru Banja Luke, gdje su saslušali ni manje ni više "najhrabrijeg" među nama, lično Milorada Dodika.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

"Uredno je dao izjavu u nadi da za to niko neće saznati. Međutim, vijest se pojavila u medijima, pa je naprosto izgubio živce jer je ponovo dokazano da on od hrabrosti nema ni H već je riječ o najobičnijoj kukavici.

Кao što se tokom rata izvukao iz vojske pa se posvetio švercu, a sad narodu priča bajke da je mogao biti general da je htio, tako se i sad busa u grudi junačke pred kamerama, a iza kamera, na tajnim sastancima puzi pred strancima. Opet je otkriven, ovog puta od svog bliskog saradnika Gabriela Escobara koji je na javnom saslušanju pred Predstavničkim domom Kongresa SAD izgovorio: 'Rekao bih da sankcije djeluju i postoje dva aršina na osnovu kojeg se to može izmjeriti. Jedan je da nas u privatnim razgovorima zvaničnici iz RS stalno mole da im ne uvodimo više sankcija'", piše Rankić, prenosi slobodna-bosna.

Sastanak sa Dodikom u Beogradu: Vučić najavio skup 'državnih organa Srbije i RS'

Sastanak sa Dodikom u Beogradu: Vučić najavio skup 'državnih organa Srbije i RS'

On ističe da svaki put kad Milorad Dodik izazove "krizu", sebi podiže rejting među narodom koji mu još naivno vjeruje da je on neki zaštitnik Srba i srpstva, a onda ponizno spusti lopticu i klekne pred strance i moli ih da mu ponovo progledaju kroz prste.

"Tako će biti i sa ovom gungulom oko Ustavnog suda, Dodik će se poniziti iza scene, na režimskim medijima biće predstavljen kao superheroj, a za vrijeme trajanja još jedne krize u nizu RS će napustiti nekoliko stotina mladih u potrazi za boljim životom, desetine miliona će otići u privatne džepove političke i tajkunske oligarhije, 'intelektualna elita' će oštriti olovke za potpisivanje peticije za zakon o neprijateljima RS-a, a Dodik će smišljati novu pakost da u što kraćem vremenu ponovo zamuti vodu", navodi Rankić u saopštenju iz Narodnog fronta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije