Srbija: Nove optužbe protiv Hanke Paldum

Radiosarajevo.ba
Srbija: Nove optužbe protiv Hanke Paldum

Mediji u Srbiji nastavljaju iznositi optužbe na račun bosanskohercegovačke pjevačice Hanke Paldum, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Hanka Paldum spustila slušalicu logorašu Golubu

Nakon što je prošle sedmice plasirana informacija da je Paldum početkom 1993, navodno, na Igmanu brutalno mučila logoraša Gorana Goluba, sada stižu i nove informacije o navodnoj ratnoj prošlosti poznate umjetnice.

Tužilac: Svjedok Golub nije spominjao Hanku Paldum

Kako je danas objavio srbijanski Kurir, u knjizi „Ratna svjedočenja iz Bosne“ svjedok T. S. K-45 tvrdi da je pjevačica H. P. vodila „bordel“ na željezničkoj stanici u Sarajevu, u koji su ''dovođene srpske djevojčice od od 12 i više godina".

Hanka Paldum pokreće tužbu zbog laži o 'Silosu'

''Na stranama 104 i 105 ove knjige čiji je autor Dikica Stanisavljević, a koju je 1994. godine objavila „Srpska književna zadruga“, žiteljka Sarajeva T. S. tvrdi da je od komšija muslimana saznala da je na Železničkoj stanici postojala javna kuća pod vulgarnim nazivom..., gde su dovođene isključivo srpske devojčice od 12 godina pa nadalje, silom odvajane od roditelja'', navodi list.

Hanka Paldum: Nisam mučila srpske logoraše

Hanka Paldum je ogorčena nastavkom kampanje protiv nje u Srbiji.

''Oni će se ako Bog da udaviti u svojim lažima. Bog je na strani pravednih'', kratko je za AA prokomentirala Paldum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije