Srbija finansira izgradnju vrtića u Brčkom

Fena
Srbija finansira izgradnju vrtića u Brčkom
Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i ministar financija u Vladi RS Zoran Tegeltija potpisali su Sporazum o finansiranju projekta izgradnje dječjeg vrtića u Brčkom.

Vrtić će biti izgrađen donatorskim sredstvima Vlade Republike Srbije u vrijednosti od 500.000 eura.

Gradonačelnik Milić izrazio je zahvalnost predsjedniku Republike Srbije, ali i predsjedniku RS, koji je na posredovao i predložio da i Brčko distrikt uđe u raspodjelu donatorskih sredstava iz Srbije.

"Ovdje ne postoje i ne treba spominjati nikakve političke konotacije. Ova donacija je u funkciji građana Brčko distrikta BiH i djece koja će koristiti usluge vrtića", kazao je gradonačelnik Milić.

Dodao je da se radi objektu površine oko 1.000 četvornih metara, namijenjenom za boravak oko 100 djece.

"Usporedno s realizacijom tog projekta, u proračunu Brčko distrikta BiH planirana su sredstva za projektiranje, a vjerojatno i izgradnju još dva vrtića na području Distrikta, jer su to realne potrebe građana", istaknuo je Milić.

Do samog početka izgradnje vrtića postoji još nekoliko koraka, kazao je ministar Tegeltija, kao što su procedura sudjelovanja u povjerenstvima za izbor najpovoljnijeg ponuđača, ocjena kvalitete radova te sigurnost izvođača radova da će svi poslovi biti plaćeni na vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije