Sramotno: S vođom ozloglašenih "Noćnih vukova" sastao se član delegacije NSRS, dao mu poklone

5
Radiosarajevo.ba
Sramotno: S vođom ozloglašenih "Noćnih vukova" sastao se član delegacije NSRS, dao mu poklone
Foto: Facebook / Darko Banjac sa Aleksanderom Zaldastanovim

Delegacija Narodne skupštine RS na čelu s Nenadom Stevadnićem, predsjednikom NSRS, boravila je ove sedmice u Rusijii. Prisustvovali su i sjednici ruske Dume.

Delegaciju NSRS u Rusiji. pored Stevandića su činili poslanici Igor Žunić, Darko Banjac, Dragomir Vasić i generalni sekretar NSRS-a Boran Bosančić.

Darko Banjac se u Moskvi susreo sa "Noćnim vukovima", moto-klub koji brani stavove režima u Rusiji, a često se dovode u konotaciju sa terorizmom.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Banjac se u Moskvi se susreo sa predsjednikom "Noćnih vukova" Aleksanderom Zaldastanovim, poznatim i pod nadimkom "Hirurg", a ovoj proruskoj organizaciji zabranjen je ulazak u nekoliko evropskih zemalja među kojima je i BiH.

Iako im je zabranjen ulazak u BiH, "Noćni vukovi" su prodefirirali Istočnim Sarajevom tokom proslave neustavnog devetog januara, takozvanog dana RS.

"Aleksander Zaldastanov hirurg je dokazani prijatelj našeg naroda. Našem prijatelju hirurgu poklonio sam grb naše RS, flašu domaće rakije i tamburu sa Kozare. Ovo je naša tradicija i običaji", napisao je Banjac.

🔹️ Алексндар Залдастанов Хирург је доказани пријатељ нашег народа 🇷🇺🇷🇸 🔹️ Нашем пријатељу Хирургу поклонио сам Амблем...

Posted by Darko Banjac on Wednesday, February 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije