Sramotna reakcija Aleksandre Pandurević: 'Christiane Schmidtu, more marš'

19
Radiosarajevo.ba
Sramotna reakcija Aleksandre Pandurević: 'Christiane Schmidtu, more marš'
Foto: Kolaž / Christian Schmidt, Aleksandra Pandurević

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt zatražio je reakciju tužilaštva za proslavu neustavnog praznika, takozvanog 'Dana RS', a sada je reagovala i potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević. 

U izjavi za Nezavisne, Aleksandra Pandurević je poručila visokom predstavniku u BiH: "Pročitala sam šta je rekao i samo mogu da mu poručim jedno. Vi znate da mi nije svojstveno da psujem, ali samo bih mu kratko rekla: 'Ma more marš'"

Podsjetimo, Christian Schmidt je zakazao press konferenciju jučer, 19. decembra, u kojoj je govorio o Izbornom zakonu u BiH. 

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Ukoliko ne, ja ću doći do vremenskih rokova. Stoga ću apelovati na sve da se učvrsti integritet izbornog procesa. Ja bih volio da domaći organi nađu rješenje. To mora biti sad, ne u narednom mjesecu, godini, kako god.

Ja bih onda razmislio u narednih 2-3 sedmice svi bismo željeli da vidimo rezultat. Ako se to ne uradi sad, svi znaju da ima jedna osoba u gradu koja ima tu nadležnost i koja ima ovlaštenje da to uradi", između ostalog je poručio Christian Schmidt. 

Nakon toga je tražio i reakciju nadležnih po pitanju proslavne neustavnog tzv. 'Dana RS', koji je opet zakazan za 9. januar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije