Sramotan bilbord u Bratuncu posvećen Putinu: "Sretan rođendan, dragi naš predsjedniče"

7
Radiosarajevo.ba
Sramotan bilbord u Bratuncu posvećen Putinu: "Sretan rođendan, dragi naš predsjedniče"
FOTO: Društvene mreže / Bilbord u Bratuncu

Udruženja građana "Istočna alternativa" iz bh. entiteta RS danas je u centru Bratunca postavilo bilbord sa slikom i rođendanskom čestitkom predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, koji je u februaru 2022. pokrenuo agesiju na Ukrajinu.

Bilbord je, kako kažu, postavljen u susret Putinovom rođendanu 7. oktobra.

Predsjednik Udruženja Vojin Pavlović rekao je za medije iz RS da ruskom predsjedniku čestitaju rođendan sa željom da "pobijedi zlo koje je okovalo svijet i istraje u borbi protiv zapadnog fašizma i porobljavanja slobodarskih naroda".

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

"U susret rođendanu, 7. oktobra, čestitamo najvećem čovjeku današnjice. Cijeli slobodoljubivi svijet podržava Putina i u njemu vidi lidera sposobnog da svijet spasi od zapadnog hegemonizma, tutorstva, porobljavanja i eksploatacije", rekao je Pavlović.

Na bilbordu pored Putinove fotografije piše "7. oktobar, sretan rođendan, dragi naš predsedniče, živ nam i zdrav bio!".  

Podsjetimo, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik najavio je da krajem oktobra ide u Rusiju, na još jedan sastanak sa predsjednikom ove zemlje Vladimirom Putinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije