Sramota: Vandali u Bosanskoj Krupi uništili dječije igralište u Malim adama

Radiosarajevo.ba
Sramota: Vandali u Bosanskoj Krupi uništili dječije igralište u Malim adama
/ Foto: Opština Bosanska Krupa
Vandali u Bosanskoj Krupi uništili su dječije igralište u Malim adama.

"Uz sve napore lokalne uprave i ekološki osviještenih građana Bosanske Krupe da što ljepše urede grad, za svoj a posebno za ugođaj turista koji će uskoro početi, kao i svake godine u vrijeme proljeća i ljeta, u velikom broju pohoditi i uživati u ljepotama općine, ipak postoje i oni koji na takav trud odgovaraju postupcima koji ih svrstavaju u najveće neprijatelje grada i prirode kojom je obdarena Bosanska Krupa", saopćeno je iz Općine.

Vandalsko ponašanje pojedinaca kojima očito već dugo vremena niko ne ulazi ukraj posljednjih dana posebno je razljutilo mnoge građane Bosanske Krupe. Nakon kanti za smeće, klupa za odmor, panoa, na red za uništavanje došlo je čak i dječije igralište u Malim adama.

Svi koji su svjedočili devastiranom igralištu pitaju se čime su mališani zaslužili ovakvo ponašanje i hoće li počinioci barem ovaj put odgovarati za svoje postupke. Povodom ovog nečasnog čina oglasio se i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

"I tužan sam i ljut u isto vrijeme. Ovo, s obzirom na to da se tiče djece, traži mnogo ozbiljnije shvatanje kao i represivnije mjere sprečavanja i pronalaska krivaca. Naravno da je šteta i zbog uloženog novca, ali vjerujte da mene više zabrinjava činjenica da u našem okruženju postoje ljudi koji su spremni uništiti nešto što djecu čini sretnom", kaže načelnik Halitović.

Uništeno dječije igralište obišao je općinski komunalni redar, sačinio zapisnik te o istom obavijestio inspektora koji će od nadležnih organa tražiti pronalaženje i sankcioniranje ovog nehumanog čina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije