Sramno: U Banjoj Luci osvanuo grafit u znak podrške Mladiću

9
Radiosarajevo.ba
Sramno: U Banjoj Luci osvanuo grafit u znak podrške Mladiću
Foto:PrtSc/srpskainfo.com / grafiti podrške Mladiću u Banjaluci

Jutros su nepoznate osobe u centru Banje Luke ispisale grafit u znak podrške ratnom zločincu, Ratku Mladiću

Crvenim sprejem na zgradi Robne kuće Boska, osobe su napisale Ratko Mladć i pored toga iscrtali znak četiri S koji znači samo sloga Srbina spasava.

Također je jučer na banjalučkom tranzitu osvanuo transparent na kojem piše: "Ne priznajemo haške odluke, ti si ponos srpske republike".

grafiti podrške Mladiću u Banjaluci - undefined

Foto:PrtSc/srpskainfo.com: grafiti podrške Mladiću u Banjaluci

Podsjetimo, jučer je Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove (MMKS) u Hagu, potvrdilo kaznu doživotnog zatvora ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Sudije Tribunala UN-a potvrdile su u drugostepenom postupku presudu kojom je Mladić osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu za genocid, progon, zločine protiv čovječnosti, istrebljivanje i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Sudsko vijeće je potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Ratko Mladić oslobođen krivice za genocid u šest bh. opština i to u Foči, Vlasenici, Ključu, Sanskom Mostu, Kotor Varoši i Prijedoru.

Njegova žalba na prvostepenu presudu je - odbijena. Također i žalba Tužilaštva.

Sve o presudi ratnom zločincu Ratku Mladiću možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije