Spriječeno krijumčarenje Armenaca i ilegalni prelazak granice državljana Alžira

Radiosarajevo.ba
Spriječeno krijumčarenje Armenaca i ilegalni prelazak granice državljana Alžira
Arhiv / Doljani, izvor: Wikipedia
Službenici Jedinice granične policije Hum spriječili su krijumčarenje troje državljana Armenije iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Otkriveni su na području Čajniča graničnom kontrolom BMW-a, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao H.D. (1998.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Daljnjim radom došlo se do saznanja da se u vezu s ovim krijumčarenjem dovode bh. državljanin B.G. (1990.) i A.L. (1971.), državljanin Albanije. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, H.D., B.G. i A.L. su uhapšeni zbog sumnje da su krijumčarile ljude.

Državljani Armenije su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u ilegalnom prelasku državne granice su spriječili deset stranih državljana. U graničnom pojasu na području Trebinja otkriveno je sedam ilegalnih migranata bez ličnih dokumenata koji su na teritoriju BiH stigli iz Crne Gore.

U razgovoru sa službenicima JGP-a Trebinje izjavili su da dolaze iz Alžira.

U graničnom pojasu na području Bihaća službenici JGP-a Izačić prilikom kontrole autobusa u ilegalnom prelasku granice spriječili su trojicu državljana Iraka. U skladu sa Zakonom o strancima, ilegalni migranti su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici JGP-a Aerodrom Tuzla na letu za Basel su spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 17.970 eura, 2.040 švicarskih franaka i 400 KM. Novac je otkriven prilikom KDZ kontrole državljanina BiH E.Č. (1974.) koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. E.Č. i novac predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Službenici JGP-a Gorica su uhapsili D.Č. (1989.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuje Sud BiH zbog krijumčarenj ljudi. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Osoje i bit će predat nadležnom organu.

Službenici JGP-a Gradiška su uhapsili (1983.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbogkrađe. Državljanin RH kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP-u Gradiška. Predat je službenicima Sudske policije Gradiška.

Pri ulasku u BiH na MGP-u Rača uhapšen je S.M. (1965.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog pronevjere. Službenici JGP-a Bijeljina predali su bh. državljanina pripadnicima Sudske policije Bijeljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije