Sportistima iz RS uručeni pasoši Republike Srbije

Radiosarajevo.ba
Sportistima iz RS uručeni pasoši Republike Srbije

Premijer Srbije Ivica Dačić uručio je danas u palati Srbije u Beogradu, pasoše Republike Srbije sportistima iz Republike Srpske. Uručenju pasoša prisustvovala je i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Denis Marjanović kickbokser, Darko Savić kajakaš, Biljana Cvijanović atletičarka, Marija Kitić, Miljana Antonić, stonoteniserke, Maja Stojković, Aleksandra Samardžić, Sando Poletan, Žana Novaković i Velibor Manić su prvi od sportista kojima su uručeni pasoši, a za kasnije je planirano još mnogo njih, kako je navela premijerka Cvijanović.

Sportisti će bez obzira na dvojno državljanstvo u budućnosti moći izabrati da li će nastupati za BiH ili za Srbiju.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da možemo danas sportistima iz RS da uručimo pasoše Republike Srbije, to je u našem zajedničkom planu u sporazumu o dvojnom državljanstvu i još jedna potvrda specijalnih veza i odnosa između R. Srpske i R. Srbije. Veliko mi je zadovoljstvo da Srbija ima nove državljane koji su odlični sportisti, za koga će nastupati to će zavisiti od njihove slobodne volje. Srbiji je velika čast da su sportisti izrazili želju da nose pasoše Republike Srbije", izjavio je premijer Dačić. 

U ime sportista obratila se Biljana Cvijanovića koja je rekla: "Zahvaljujem što ste nam omogućili da postanemo državljani Republike Srbije, tako poboljšamo saradnju sa sportistima i sportskim organizacijama iz Srbije. Nadam se da ćemo jednog dana, ako budemo nastupali za Srbiju, činiti to svim srcem."

Premijerka Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanoć čestitala je sportistima: "Čestitam našim sportistima što su dobili ovakvu priliku i smatram da se na ovaj način otvaraju i dodatna vrata za njihov angažman.“

Željka Cvijanović se zahvalila Vladi Srbije i premijeru Dačiću za izlaženje u susret rješenjima problema koje su zajedno delegirali, a oba premijera složila su se da će saradnja između dvije Vlade biti nastavljena i posle rekonstrukcije Vlade Srbije i da će i dalje realizovati zajedničke planirane projekte.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije