Sportisti iz Živinica i Kalesije pomažu ozdravljenje malog Arslana

Radiosarajevo.ba
Sportisti iz Živinica i Kalesije pomažu ozdravljenje malog Arslana

Humanost ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine nikada nije izostala, pa tako ni u akciji prikupljanja novčanih sredstava za šestomjesečnog dječaka Arslana Kulačića, kojem je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu, tačnije tumor iz grupe embrionalnih tumora.

Arslan je operisan u UKC Tuzla, ali nažalost, iako je operacija bila uspješna, tumor se nakon izvjesnog vremena vratio i jos uvećao. Doktori s klinike "Acibadem" u Istanbulu ne preporučuju drugu operaciju nego samo hemoterapiju koju ne može primiti u Bosni i Hercegovini.

Cijena ove terapije je 133.000 eura, a u cijenu nisu uključeni dodatni pregledi, krvne analize ili druge intervencije te put Arslana do Turske, jer zbog ozbiljnosti situacije nije moguće putovati komercijalnim nego specijalnim bolničkim avionom za koji je dodatno potrebno izdvojiti 12.000 Eura.

Humanost Živiničana nije izostala ni ovaj put. Oni su putem svoji sportskih koletiva u kojima su članovi uspjeli skupiti pomoć za Arslana Kulačića, koji se nalazi u teškom stanju nakon operacije u Turskoj.

U organizaciji KK Spartans od prihoda s utakmice i dobrovoljnih donacija je prikupljeno 520 KM, od KK Živinice za liječenje šestomjesečne bebe je osigurana suma od 545 KM, dok su rukometaši, navijači i simpatizeri RK Konjuh sakupili 850 konvertibilnih maraka.

Utakmica za Arslana Kulačića igrala se između mladih košarkaša iz Kalesije i Živinica. Mladi košarkaši i košarkašice poslali su Arslanu poruku "Izdrži lave". Na ovoj utakmici skupljeno je 501,25 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije