Split poklonio Mostaru 20 starih gradskih autobusa

4
Hina
Split poklonio Mostaru 20 starih gradskih autobusa
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Grad Split poklonio je 20 polovnih autobusa Mostaru, a prvih sedam vozila dopremljeno je danas u grad na Neretvi čime će se obnoviti 20 godina star vozni park.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zahvalio je vodstvu grada Splita i preduzeću "Promet Split", koje je Mostaru darovalo očuvane autobuse koji su dalmatinskim središtem saobraćali tek nekoliko godina.

"Ova obnova voznog parka plod je saradnje s firmom "Promet Split". Cilj ovog projekta je osnažiti naš gradski prijevoz kako bi svi stanovnici našega grada mogli ugodno putovati u klimatiziranim autobusima", rekao je Kordić.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Potpisan ugovor za izgradnju tunela 'Novi' vrijedan 25 miliona KM

Potpisan ugovor za izgradnju tunela 'Novi' vrijedan 25 miliona KM

U Mostar je u srijedu dopremljeno sedam niskopodnih autobusa. Za dvije sedmice iz Splita će stići još devet takvih autobusa i četiri kombi-busa. Mostarski gradonačelnik Mario Kordić najavio je kako će grad učestati saobraćanje autobusa kako bi se građanima omogućilo povoljnije putovanje.

Direktor javnog gradskog prijevoza "Mo Bus" Damir Marić rekao je kako je pomoć Grada Splita izvanredna jer će uspjeti obnoviti vozni park.

Gradski autobusi koji su prevozili Mostarce stari su 20 godina te su prešli preko milion i 200.000 kilometara. Gradu Mostaru 2002. godine vlada Japana donirala je 36 autobusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije