Špirić: "Uskoro će bh. povratnici tražiti azil od migranata iz Azije i Afrike"

Srna
Špirić: "Uskoro će bh. povratnici tražiti azil od migranata iz Azije i Afrike"
Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je u izjavi Srni da Savjet ministara "uživa u svom tehničkom mandatu i koči sve procese", te bi se vrlo lako moglo desiti da u EU prije stignu migranti iz BiH nego odgovori na upitnik koji se priprema.

Špirić je istakao da nikoga u BiH ne zanima što je juče Operativna grupa za koordinaciju aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom dala rok od deset dana Ministarstvu sigurnosti da odredi status privremenih prihvatnih centara ili će ih rasformirati.

“Ignorantski odnos prema migrantskoj krizi više je nego zabrinjavajući i rješevanju problema nikako ne ide u prilog činjenica da je izvršna vlast u tehničkom mandate i da nisu formirana oba doma zakonodavne vlasti”, naglasio je Špirić.

On je rekao da ništa ne čudi u zemlji apsurda gdje su više gradova obišli migranti nego ministri koji treba da im osiguraju adekvatan smještaj i odrede im bilo kakav pravni status.

“Izgleda da samo migranti doživljavaju BiH svojom, a ako se nastavi sa ovakvim odnosom prema njima uskoro će povratnici tražiti azil od migranata iz Azije i Afrike”, upozorio je Špirić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije