Špirić: Preduzete mjere na ispunjavanju uslova iz Mape puta

Radiosarajevo.ba
Špirić: Preduzete mjere na ispunjavanju uslova iz Mape puta

Predstavnici Evropske inicijative za stabilnost /ESI/ izrazili su danas uvjerenje da je moguće da BiH ostvari brzi napredak kako bi Evropska komisija mogla da predloži ukidanje viznog režima u relativno kratkom periodu.

Oni su u razgovoru sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem konstatovali da su u BiH u posljednja dva mjeseca preduzete energične mjere na ispunjavanju preostalih obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima EU.

Špirić je istakao da je BiH potreban novi pozitivan impuls i da uspjeh zemlje mora počivati na unutrašnjem dijalogu i kompromisu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je izrazio očekivanje da će sve nadležne opštinske, kantonalne, entitetske i adrese na nivou BiH završiti potrebne aktivnosti vezane za liberalizaciju viznog režima do kraja septembra.

ESI je neprofitni istraživački institut, stvoren kao odgovor na potrebu za postojanjem nezavisne, detaljne analize kompleksnih pitanja koja su uključena u promovisanje stabilnosti i prosperiteta u Evropi, navodi se na sajtu ESI-ja.

SRNA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije