Završeni protesti: Priveden predsjednik Udruženja "Zaboravljeni branitelji"

Anadolija
Završeni protesti: Priveden predsjednik Udruženja "Zaboravljeni branitelji"
Pripadnici policije i Hitne pomoći stigli su na granični prijelaz Bijača između Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji je od jutros blokiran zbog protesta ratnih veterana, članova Udruženja "Zaboravljeni branitelji".

Na prostor ispred GP Bijača stiglo je pet vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i dva vozila Zapadno-hercegovačkog kantona, kao i ekipa Hitne pomoći.

Ratni veterani najavili su ostanak na GP Bijača sve do usvajanja njihovih zahtjeva artikulisanih u Rezoluciji u Parlamentu Federacije BiH.

Vođe protesta su nakon dolaska specijalne policije pozvali demonstrante da ostanu dostojanstveni i ne pružaju otpor.

U protestu ratnih veterana, koji su jutros blokirali saobraćaj najvećeg prijevoza roba priveden je predsjednik Udruge "Zaboravljeni branitelji", Drago Grbavac

"Vidite šta nam rade. Šalju mlađe momke na nas koji smo bili na prvoj liniji. Da ja idem u zatvor. Spremni smo na to svi", kazao je predsjednik Udruge "Zaboravljeni branitelji", Drago Grbavac, optužujući vladajuće stranke da ne žele riješiti njihove probleme.

Novinarske ekipe su udaljene stotinjak metara dalje od mjesta događaja.

Nakon završenih protesta otvoreni su granični prijelazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije