Spasilački timovi od ranog jutra na terenu: Najnovije informacije sa područja Jablanice i Konjica

0
Radiosarajevo.ba
Spasilački timovi od ranog jutra na terenu: Najnovije informacije sa područja Jablanice i Konjica
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pomozi.ba u Jablanici

Specijalizovani timovi su od ranih jutarnjih sati na terenu i aktivno se radi na pronalasku nestalih lica na području Jablanice i Konjica javljaju iz Jablanice i Konjica. 

Dodali su da se nastavljaju radovi na probijanju nanosa na putevima kako bi se uspostavila putna komunikacija sa Doljanima

Na terenu je veliki broj spasioca uključujući i timove drugih država, a isto tako i veliki broj volontera radi na terenu kako bi pomogao i stanovništvu i službama koje rade na sanaciji štete koju su izazvale katastrofalne poplave 4. oktobra.

Mnogi se opraštaju od stradalih u nesreći kod Visokog: "Sve se odjednom poravna, postaje besmisleno"

Mnogi se opraštaju od stradalih u nesreći kod Visokog: "Sve se odjednom poravna, postaje besmisleno"

Naglasili su da se radi na otklanjanju kvarova na vodovodnoj, telekomunikacijskoj i električnoj mreži. Na određenim područjima u općinama još nema električne energije, ali nadležne službe rade na otklanjanju kvarova što je prije moguće. 

Putna komunikacija na području Jablanice je još uvijek u prekidu jer se radi na raskrčavanju puteva kako bi se Jablanica što prije spojila sa susjednim općinama i gradovima.

Pronađeno tijelo heroja iz Jablanice: Spasio ljude sigurne smrti, ali sebe nije uspio

Pronađeno tijelo heroja iz Jablanice: Spasio ljude sigurne smrti, ali sebe nije uspio

U Konjicu se radi na konstantnom zbrinjavanju i pronalasku ugroženog stanovništva

"Gradski štab Grada Konjica kontinuirano rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženim područjima grada Konjica pogođenih prirodnom nesrećom.

Angažirani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja. Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic konstantno vrši odvoz i distribuciju pitke vode na područjima pogođenih prirodnom nesrećom.

U toku noći stigao je konvoj kontejnera i generatora iz Turske za pomoć ugroženim područjima od prirodne nesreće", navode iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dobre vijesti su da je situacija u Drežnici stabilna i da je put prema Divi Grabovici očišćen i prohodan. Nadležne službe su naglasile da je vodu potrebno prokuhati prije konzumiranja. Dodali su da hrane i pića ima dovoljno.

Podsjećamo da je u četvrtak, 10. oktobra pronađeno tijelo jablaničkog heroja Ernada Begovića koji je dao svoj život spašavajući druge. Ernad je uspio da spasi 10 ljudi, ali bujica ga je odnijela ispred očiju njegovog oca

Više o poplavama pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije