Španski premijer Pedro Sanchez nakon sastanka sa članovima Predsjedništva posjetio Vijećnicu

0
Radiosarajevo.ba
Španski premijer Pedro Sanchez nakon sastanka sa članovima Predsjedništva posjetio Vijećnicu
Foto:Fena / Španski premijer Pedro Sanchez posjetio Vijećnicu

Gradonačelnica Benjamina Karić je sa zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirelom Džehverović i gradskim vijećnikom Nihadom Ukom poželjela dobrodošlicu u Sarajevo i Vijećnicu predsjedniku Vlade Kraljevine Španije Pedru Sánchezu.

"Ovo je bila izvanredna prilika da se u ime Grada i građana Sarajeva zahvalim prijateljima iz Španije na značajnoj podršci u obnovi Vijećnice, koja je ponovo 'rođena' 9. maja 2014. godine, na Dan Europe i pobjede nad fašizmom", istakla je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva i španski premijer izrazili su uvjerenje u unaprijeđenje bilateralnih veza između BiH i Kraljevine Španije, te bh. prijestolnice sa pobratimskim gradovima Madridom i Barcelonom.

Iza kulisa posjete premijera Sanchez: Španija snažno lobira za BiH

Iza kulisa posjete premijera Sanchez: Španija snažno lobira za BiH

Podsjećamo, španski premijer Pedro Sanchez danas je došao u službenu posjetu Bosni i Hercegovini na poziv člana državnog predsjedništva Željka Komšića.

Prije posjete Vijećnici, održao je radni sastanak sa članovima Predsjedništva BiH. Razgovaralo se o bileteralnim odnosima Španije i BiH, ali i o Europskoj uniji, te reformama kako bi BiH što prije dobila kandidatski status.

Španski premijer je posjetu Zapadnom Balkanu započeo u petak, a osim Sarajeva i Beograda, planirana je posjeta Podgorici, Skoplju i Tirani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije