Španski kralj danas u posjeti BiH

Radiosarajevo.ba
Španski kralj danas u posjeti BiH

Španski kralj Juan Carlos I danas bi trebao doputovati u posjetu Mostaru, gdje će položiti vijence i otkriti ploču u znak sjećanja na 21 španskog vojnika, pripadnika mirovnih snaga Ujedinjenih naroda, koji su poginuli u BiH.

Španskog kralja, kako je najavljeno protokolom, dočekat će predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, a svečana ceremonija dočeka treba početi u 12.45 na mostarskom Španskom trgu. Nakon polaganja vijenaca i otkrivanja ploče, Juan Carlos I trebao bi obići i Stari most.

Pored Izetbegovića, kralja su planirali dočekati i druga dva člana Predsjedništva BiH, zatim predsjedavajući Kolegijuma Predstavničkog domaMilorad Živković i Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Također, predviđen je i neformalni susret sa zvaničnicima BiH u obnovljenoj Gradskoj vijećnici.

Inače, kršteno ime španskog kralja je Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias.


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije