Spalionice otpada su pravo cool

Radiosarajevo.ba
Spalionice otpada su pravo cool


Građani Zenice godinama trpe veliko zagađenje zgrada zbog toga što kompanija Arcelor Mittal ne želi ugraditi filtere za prečišćavanje gasova i otpadnih voda u zeničkoj željezari, a lokalne i federalne vlasti nikada nisu odlučno pokrenule rješavanje problema.

Sada, u već prezagađenom gradu, vlasti, zajedno sa privatnim investitorima, žele napraviti spalionicu otpada, o čemu smo u više navrata pisali. Aktivisti za zaštitu okoliša ne spore potrebu za spalionicu za animalni otpad, ali je problem u tome što je spalionica locirana 100 m od naseljenog mjesta.

Zanimljiv je osvrt napravio građanin, naučnik i biznismen Tomislav Grizelj, koji ima spalionicu na Stupu, sa nejasnom dozvolom, što je i sam potvrdio u medijskim istupima.

Prenosimo Grizeljovo pismo čitatelj objavljeno u zeničkom listu Naša riječ. Poslušajmo Grizelja, ne budimo degutantni, spalionice su cool i zdrave.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije