Spahović: Jutrošnja dojava o pronađenom tijelu u Donjoj Jablanici nije bila tačna

1
Radiosarajevo.ba
Spahović: Jutrošnja dojava o pronađenom tijelu u Donjoj Jablanici nije bila tačna
Foto: AA / Radiosarajevo.ba / Sabahudin Spahović o stanju na terenu

Sabahudin Spahović, pripadnik Federalne uprave Civilne zaštite, potvrdio je danas, 8. oktobra, za portal Radiosarajevo.ba da jutrošnja dojava o još jednom pronađenom tijelu na području Donje Jablanice nije tačna. 

"Dojava ipak nije bila tačna", naglašava Spahović.

Kaže nam i da je stanje na terenu puno bolje nego prethodnih dana.

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

"Tu je teška mehanizacija, veliki broj bagera i kamiona, sve što je neophodno da se radi na raščišćavanju terena", odgovara na naše pitanje.

Spahovića pitamo i da li su upoznati s jutrošnjim prognozama i upozorenjima nadležnih na moguće bujične poplave i nova klizišta na ovom području.

"To je ono što nas danas najviše zabrinjava", govori nam, pa nastavlja: "Poduzimamo sve korake kako bi se predvidjele sve moguće situacije. Spasilački timovi su u stanju pripravnosti na više lokacija i dežurat ćemo, tako da, ne daj Bože, da se opet nešto desi, mi možemo jako brzo reagirati."

A, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros su javili o tome da ih je FUCZ jučer, 7 oktobra, izvijestio o tome da je u mjestu Donja Jablanica pronađeno tijelo Đ.M. (1939).

Uviđaj na licu mjesta izvršila je ekipa za uviđaj Odjela krim. policije PU Konjic i PS Jablanica.

Također su dodali: "7.10.2024. godine komandir PS Konjic je obavijestio da je u 11,30 sati iz Jablaničkog jezera, u blizini mjesta Gorica, izvučeno tijelo muške osobe. Uviđajem je utvrđeno da se radi o R.S. (1958) čiji je nestanak prijavljen 4.10.2024. godine. Nakon uviđaja tijelo je prevezeno u Gradsku mrtvačnicu Konjic."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije