Šokantan slučaj vršnjačkog nasilja u BiH: "Zar moju djevojčicu trebaju ubiti da reagujemo"

4
Radiosarajevo.ba
Šokantan slučaj vršnjačkog nasilja u BiH: "Zar moju djevojčicu trebaju ubiti da reagujemo"
Screenshot / Ilustracija (Nije prikazan događaj iz teksta)

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Bosni i Hercegovini zabilježen je u Maglaju.

Prema navodima Tatjane Hamzić, majke djevojčice L. H koju su pretukle njene školske kolege, a grupa učenika je bila rukovođena učenicom s kojom njena kćerka ne želi više da se druži.

Policija istražuje slučaj, a objavu Tatjane Hamzić prenosimo u cjelosti.

Promovirana knjiga 'O tome se govori' prof. Fikreta Karčića: Dio intelektualne ostavštine mislioca

Promovirana knjiga 'O tome se govori' prof. Fikreta Karčića: Dio intelektualne ostavštine mislioca

"Neću ćutati. Učenici Prve osnovne škole u Maglaju, gdje idu moja djeca, gdje su moji roditelji nekada radili dok nisu postali profesori, oko 40 godina ostavili u toj školi i, od strane četiri učenika istog razreda gdje ide moja devetogodišnja kćerka izvršeno je nasilje nad mojom djevojčicom u vrijeme kada je išla baki oko 16 i 10h jučer.

"Žvrljotine" koje je dječak crtao na ruci otkrivaju strašnu realnost koja mu se dešava u školi

"Žvrljotine" koje je dječak crtao na ruci otkrivaju strašnu realnost koja mu se dešava u školi

Moja mama profesorica Ljiljana Tovarisić, svi je nekako znaju kao dobrog pedagoga sa 40 godina iskustva mi večeras kaže da je mom djetetu to se desilo ja ne bih stala, svi moji učenici iz Srednje škole kažu, moji prijatelji, profesori s posla, nemojte stati profesorice, zaustavite svakako nasilje.

Odlučila sam objaviti. Moju kćerku Laru Hamzić je juče oko 16h i 10 minuta izudarala grupa učenika iz njenog razreda, rukovođena učenicom s kojom moja kćerka neće više da se druži jer ne želi.

Ta curica, sav razred okreće protiv nje. Zbog istrage ću zadrzati za sebe imena djece....čitav život učim učenike ljubavi, humanosti. Udarali su je bokserima, flašicama, nagovoreni od nekada najbolje drugarice. Od prvog razreda joj govore debela svinjo, kravo, moraš smršati, gledaju neki kragnu da vide je li markirana odjeća.

Stravično nasilje u Zadru: Grupa maloljetnika pretukla 11-godišnjaka, udarali ga i po trbuhu

Stravično nasilje u Zadru: Grupa maloljetnika pretukla 11-godišnjaka, udarali ga i po trbuhu

Učiteljica reaguje u smislu da je to dječija priča, da su razgovarali, da će se rijesiti. Iz dana u dan Laru vodim u školu, kaze uciteljica Lara je super, na roditeljskom, tebi treba psiholog, previše si je umazila.

Svi učenici na času moraju biti mirni a kada se izađe, postaju zli, nek je i moja Lara loša, oni su još gori. Kud ide ovo sve, nema humanosti, dobrote, ljudskosti, morala među mnogo djece. Roditelji pažnju, dostojanstvo i kullturu, poštovanje kupuju novcem i mobitelima.

Meni je moje dijete svemir. Ali, sigurno ima mana. Hvala dr. Emiri Drndi što ju je kulturno i profesionalno primila u hitnu i Policijskoj stanici što obavljaju sada svoj posao. Pedagogici i direktoru škole hvala.

Hvala i mojim kolegama na razumjevanju. A učiteljica je danas rekla Lari: "Laro, mora da si ih izazivala pa su ti uzvratili". Sve se zataškava. Moja kćerka ima hasimoto, uvecanu štitnu, što se golim okom vidi od tog stresa u razredu.

Imam i stariju Dinku, uđiva u skoli sa svim peticama u zdravom razredu. Roditelji kažu, čista laž, ne bi to moje dijete uradilo. Strašno i zašto idemo u Švedsku, Njemačku, bježimo iz ludila, hvala i Salki Plančiću, koji kaže 24h sam za vas, komandir Plocijske uprave.

Prošlo je 24h, nikada nisam ni jela ni pila, zar odgajamo takvu djecu, zar na predmetu Kultura ne bi se moglo uvesti ophođenje sa starijima, roditeljima, djecom. Ne mogu stati.

Šta da se ubije Lara? Kada sam progovorila nisam bila shvaćena, rekla sam im prvi put kada je Lara rekla da će se ubiti, roditeljima svejedno, ne svima, ali rijetki su me podržali. Pade mi napamet sin od Dubravka Lovrenovića kako se ubi zbog nasilja. Bosno, je li to moram dočekati da devetogodisnjakinja i njeni drugari udaraju moje djete...", napisala je Tatjana na Facebooku.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije