Socijalistička Internacionala osuđuje Dodikovo ponašanje

Radiosarajevo.ba
Socijalistička Internacionala osuđuje Dodikovo ponašanje

Iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u petak su javili da je na zasjedanju Vijeća Socijalističke Internacionale (SI), koje je održano 23.-24. novembra u Dominikanskoj Republici, Etički komitet SI je oštro osudio doček koji je Milorad Dodik priredio osuđenoj ratnoj zločinki Biljani Plavšić.

Pored toga, na sjednici Etičkog komiteta je donesen zaključak da se u Bosnu i Hercegovinu pod hitno pošalje delegacija Socijalističke Internacionale, što bi trebalo predstavljati jedan od koraka naprijed ka konačnom zaključivanju „slučaja Dodik“ koji se pred Etičkim komitetom vodi već nekoliko godina, a zbog njegovog ponašanja koje je u suprotnosti sa socijaldemokratskim vrijednostima, stav je SDP-a.

Prije održavanja sjednice Vijeća SI, Zlatko Lagumdžija je uputio pismo predsjedniku i generalnom sekretaru Socijalističke Internacionale, Georgeu Papandreou i Luisu Ayali, gdje je skrenuo pažnju na Dodikove aktivnosti koje narušavaju ugled socijaldemokratske ideje, kao i samog pokreta.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije