SNSD uputio inicijativu za smjenu Mirka Šarovića

Radiosarajevo.ba
SNSD uputio inicijativu za smjenu Mirka Šarovića

Klub poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputio je danas predsjedavajućem tog doma Denisu Bećiroviću inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara - smjena ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, zamjenika ministra odbrane BiH i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Kako je navedeno inicijativa za rekonstrukciju Vijeća ministra BiH podrazumijeva smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirka Okolića i smjenu zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Kako je navedeno u inicijativi, Klub poslanika SNSD-a smatra da ima opravdane razloge za smjenu navedenih članova Vijeća ministra BiH "zbog neispunjenja programa, planova i obaveza preuzetih stupanjem na dužnost kao i narušavanjem međustranačkih dogovora koji su i doveli do njihovog imenovanja i nedovoljnog zastupanja interesa RS-a u institucijama BiH".

"Klub poslanika SNSD-a preuzima odgovornost za zastupanje RS-a u institucijama BiH u punom kapacitetu jer zajednički nastup sa Srpskom demokratskom strankom (SDS) se nije pokazao optimalnim i djelotvornim. Molim vas da ovu inicijativu hitno realizujete u skladu s procedurama predviđenim za smjenu članova Vijeća ministra - rekonstrukcija Vijeća ministara BiH", navodi se u inicijativi Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je jučer najavio poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović ova inicijativa bi se danas trebala naći na sjednici Kolegija tog doma državnog parlamenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije