SNSD: Neprihvatljiv kandidat SDA za ministra u Vladi RS-a

Radiosarajevo.ba
SNSD: Neprihvatljiv kandidat SDA za ministra u Vladi RS-a


Kandidat SDA za ministra trgovine i turizma u novoj vladi Republike Srpske, Dževad Mahmutović, neprihvatljiv je za SNSD, ponovila je danas glasnogovonica SNSD-a Dušica Savić.

Kazala je da SDA može da predloži drugo ime, ali nije ostavila puno prostora za mogućnost da će ta stranka predložiti drugog kandidata.

''Vidjećemo šta će dalje biti i da li će SDA predložiti novog kandidata, mada smatram da je mala mogućnost za to'', rekla je Savić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Dodala je da je u interesu SNSD-a da se zavše sve aktivnosti u vezi sa izborom nove vlade RS te ponovila da će imena kandidata za ministre mandatarka Željka Cvijanović prvi put saopćiti na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske, 12. marta.

Odbijanje opozicije u RS da razgovara s mandatarkom za sastav nove Vlade RS-a Željkom Cvijanović, Savić je prokomenirala riječima da je opozicija nepojaljivanjem na konsultacijama pokazala neodgovoran odnos prema građanima.

''Vidjeli smo i da se opozicija sastajala i da ništa konkretno i nikakvu novu ideju nisu pokazali. Kod njih vlada odusustvo ozbiljnosti '', ustvrdila je ona, javlja Fena

Ponovila je i da je evidentna potreba da SNSD s SDS-om obavi razgovore u vezi sa platformom o zajedničkom djelovanju na niovu BiH.

Istakla je da SDS koristi svaku moguću priliku da kritikuje SNSD, čiji je jedini cilj odbrana interesa RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije