'SNSD ne priprema rekonstrukciju Vlade RS-a'

Radiosarajevo.ba
'SNSD ne priprema rekonstrukciju Vlade RS-a'

Predsjednik Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović odbacio je danas informacije da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priprema rekonstrukciju Vlade Republike Srpske.

Kako ja javio dopisnik agencije Anadolija (AA), Radmanović je istakao da SNSD u ovom trenutku ne vodi razgovore o rekonstrukciji u Vladi Republike Srpske.

Osvrčući se na politička zbivanja u RS kazao je da su u ''posljednje vrijeme učestale priče o promjenama u Vladi RS, koje pokreću razni opozicioni političari, ali i pojedinci iz redova vladajuće koalicije''.

''SNSD je preuzeo odgovornost za Vladu RS u cjelini, iako su u njoj i ministri i iz stranaka naših koalicionih partnera. Kao odgovorna politička partija redovno razmatramo rad Vlade RS, ali u ovom momentu naši organi nisu donijeli odluku o promjeni u Vladi RS. To ne znači da neće biti promjena, jer smo razgovarali i s koalicionom partnerima. Ali, za sada, su sva imena koja bi bila na meti promjena samo špekulacija'', podvukao je Radmanović, prenio je dopisnik AA.

Prema njegovim riječima, činjenica je da se na sastancima najužeg stranačkog rukovodstva nije u dva navrata pojavio premijer RS Aleksandar Džombić. No, pojašnjava, to nikako ne upućuje na razmirice unutar SNSD-a

"Džombić je samo jedan od 27 članova Izvršnog odbora te stranke".

Govoreći oko funkcionisanja koalicije u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da postoje određene turbulencije, ali da su one evidentne u raznim parlamentima na raznim nivoima u BiH.

Pozivajući sve izabrane dužnosnike da pokažu odgovornost prema građanima, Radmanović je dodao kako to važi i za Banjaluku.

''Iz SNSD-a ćemo se potruditi da ne dođe do raspada koalicija koje smo formirali i koje traju dosta dugo, ali vidjet ćemo kako će naši koalicioni partneri reagirati'', zaključio je Radmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije