SNSD: Ne bude li smjene SDS-ovih ministara, nema ni šestorke

Radiosarajevo.ba
SNSD: Ne bude li smjene SDS-ovih ministara, nema ni šestorke

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je danas da od glasanja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o inicijativi Kluba poslanika ove stranke o smjeni kadrova SDS-a u Savjetu ministra zavisi sudbina vladajuće koalicije.

"U svakom slučaju, kakav god bude ishod glasanja, ništa sutradan neće biti isto. Ukoliko ministri iz SDS-a budu smijenjeni, to će definitivno značiti da su ove dvije stranke na dva suprotna pola, a ako bi rezultat bio drugačiji, ako inicijativa ne bi prošla, ja vjerujem da SNSD neće ostati skrštenih ruku i vjerovatno onda šestorke više nema", rekao je Radojičić novinarima na Palama.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao je danas aktuelnu vlast da se povuče i da se što je prije moguće raspišu vanredni izbori na svim nivoima u RS-u. Bosić je ovo rekao na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci, povodom sve većeg broja vijesti koje ukazju na to da RS svakim danom srlja u propast, a posljednja u nizu je informacija da je Okružni privredni sud u Bijeljini blokirao račune Fabrike glinice „Birač“ zbog izgubljenog spora RS-a u korist Litvanaca, u visini od 154 miliona KM.

On je konstatovao da je između dvije velike stranke - SNSD i SDS došlo do razlaza: "Svi oni raniji pokušaji da se obezbijedi dugotrajan zajednički nastup u Sarajevu, očito nisu izdržali pod udarom, prije svega, izborne kampanje za izbore 2014. i da svaka stranka ide svojim putem."

Podsjećajući da bi Predstavnički dom o inicijativi SNSD-a za smjenu kadrova SDS-a trebalo da se izjasni na sjednici zakazanoj za 24. novembar, Radojičić je zaključio da konačan ishod zavisi od glasanja poslanika u ovom domu.

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić Srni je rekao da će biti zatražena smjena ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane Mirka Okolića, zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Radmile Mitrović, te sekretara Predstavničkog doma Bojana Ninkovića, svi kadrovi SDS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije