SNSD: Ivanić pokazao strah od Izetbegovića, 9. januar će biti svečano obilježen

Radiosarajevo.ba
SNSD: Ivanić pokazao strah od Izetbegovića, 9. januar će biti svečano obilježen
Savez nezavisnih socijaldemokrata smatra da ne treba dozvoliti da se ponovi "ponižavanje pripadnika 3. Republika Srpska puka na način kako je to prilikom prošlog obilježavanja Dana RS-a kukavički učinio Mladen Ivanić".

Pripadnici Oružanih snaga BiH – 3. Republika Srpska puka trebali su tada dobiti naredbu da se postrojavaju u čast Dana RS-a koga je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Kako bi izbjegao pravne posljedice nepoštivanja odluke Ustavnog suda, Ivanić je tražio postrojavanje na njegov zahtjev, što su u SNSD-u protumačili kao "postrojavanje u čast člana Predsjedništva BiH, kao da se slavi njegov rođendan".

"Svojim kukavičlukom Mladen Ivanić je pokazao strah od Bakira Izetbegovića, zaboravivši da su naredbom bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, počasne jedinice 2. Pješadijskog puka postrojavane na sahrani Alije Izetbegovića, koga je Haški tribunal sumnjičio za ratne zločine, kao i na sahrani osuđenog ratnog zločinca bošnjačkog generala Rasima Delića", navodi se u saopćenju ove stranke.

SNSD objavljuje da će 9. januar uskoro biti "svečano obilježen u cijelom RS-u".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije