SNSD i SDS: Važan zajednički nastup na nivou BiH

Radiosarajevo.ba
SNSD i SDS: Važan zajednički nastup na nivou BiH

Predsjednik Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović izjavio je danas da je veoma važno da SNSD i Srpska demokratska stranka (SDS) zajedno nastupaju na nivou BiH u prelomnoj fazi razvoja Republike Srpske i BiH.

"Emocije koje dolaze do izražaja ovih dana, od dvije najznačajnije političke partije u Srpskoj, nisu saveznik", rekao je Radmanović novinarima, javljaju Nezavisne.

Potpredsjednik SNSD Igor Radojičić dodao je da ova stranka nije razmatrala mogući prekid saradnje sa SDS-om. I on smatra da bi bilo dobro nastaviti partnerstvo tih dviju stranaka.

Podsjećanja radi, početak ove godine obilježile su međusobne optužbe lidera SNSD-a i SDS-a, Milorada Dodika i Mladena Bosića o stanju u RS-u, ali zasad nema potvrda mogućeg raskida partnerske saradnje tih stranaka na nivou BiH. 

Dodik je u novogodišnjem intervjuu optužio SDS da „realne socijalne i ekonomske probleme želi iskoristiti za destabilizaciju na političko-institucionalnom planu te da vodeća opoziciona partija, koja je ogrezla u svim vrstama kriminala i korupcije, koja je planetarno bila poznata po lopovluku, sada pokušava da se prikaže kao glavni borac protiv korupcije i kriminala”. 

Na te optužbe uzvratio je Bosić koji je Dodika označio kao glavnog krivca za narastajući kriminal i socijalne probleme u tom bh. entitetu. Bosić je pozvao Dodika da zajedno javno polože račune šta sve od imovine posjeduju, kao i način kako je ona stečena da bi se zajednički uključili u borbu protiv kriminala i korupcije u RS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije