Snježna oluja bjesni Livanjskim kantonom: Dvije osobe nestale sa oko 50 ovaca

Fena
Snježna oluja bjesni Livanjskim kantonom: Dvije osobe nestale sa oko 50 ovaca
FUCZ / Ilustracija
Usljed velike snježne oluje koja bjesni jednim dijelom Bosne i Hercegovine, dvije osobe sa stadom od oko 50 ovaca nestale su oko 17.30 sati na području općine Glamoč.

Ovu informaciju dobila je Federalna uprava civilne zaštite koja je vrlo brzo pokrenula akciju spašavanja nestalih osoba i ovaca, za koje se pretpostavlja da se nalaze na području naselja Odžak, koje je udaljeno do 700 metara od magistralne ceste Glamoč - Mliništa.

U akciji spašavanja učestvuju pripadnici Gorske službe spašavanja Livanjskog kantona uz podršku radnog stroja Livnoputeva i mještana ovog naselja, koji su i obavijestili Upravu Civilne zaštite o nestanku navedenih osoba i ovaca.

Snježna oluja je prouzrokovala i potpunu obustavu saobraćaja na putnom pravcu Glamoč - Mlinište, a na području cijelog Livanjskog kantona zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, izvijestili su iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije