Snijeg otežava i usporava saobraćanje

Radiosarajevo.ba
Snijeg otežava i usporava saobraćanje

Snijeg koji od jutros pada u većem dijelu naše zemlje otežava i usporava saobraćanje. U višim predjelima Bosne ugaženog snijega na kolovozu ima do 5 cm.  I u nižim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini iz Bihamka upozoravaju na raskvašeni snijeg ili led na kolovozu. 

Ekipe putne operative obavljaju svoje aktivnosti na svim dionicama gdje je to neophodno, ana vozače se apeluje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na GP Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije