Snijeg napadao preko noći, otežano kretanje kroz neke dijelove BiH

Radiosarajevo.ba
Snijeg napadao preko noći, otežano kretanje kroz neke dijelove BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nove sniježne padavine koje su tokom noći zahvatile pojedine dijelove naše zemlje otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.
"Izdvajamo magistralne puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać- Bosanski Novi i Bihać- Velika Kladuša.  Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima uvjetima na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz te napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", navodi se u saopćenju BIHAMK-a.
 
Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.
 
Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.
 
Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.
 
Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije