Snijeg izazvao dodatne probleme na cestama u BiH: Otežano saobraćanje na pojedinim dionicama

0
Radiosarajevo.ba
Snijeg izazvao dodatne probleme na cestama u BiH: Otežano saobraćanje na pojedinim dionicama
Foto:A.K./Radiosarajevo / Snijeg na ulicama u centru Sarajeva

Obilne snježne padavine u Bosni i Hercegovini izazvale su otežane uslove za vozače, te je iz tog razloga uvedena i zabrana za teretna vozila na putevima od Tomislavgrada prema Posušju, Livnu i Šuici.

Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na dionicama preko pojedinih planinskih dijelova, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča (Rogoj), Priluka-Glamoč-Mlinište-Ključ, Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo), Livno-Šuica-Kupres, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Turbe-Karanovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar-Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Gacko-Tjentište, kao I šire područje Romanije.

Na ovim dionicama preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji formira sniježne nanose.

Travnjak stadiona Rođeni posut kiselinom iz drona, predsjednik Veleža: "Policija je sve vidjela"

Travnjak stadiona Rođeni posut kiselinom iz drona, predsjednik Veleža: "Policija je sve vidjela"

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, te jak vjetar, znatno otežavaju njihov rad.

Pored toga, učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Ovim puta iz BIHAMK-a su uputili apel vozačima da prilagode vožnju trenutnim uslovima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije