Snijeg i niske temperature su se vratile u BiH: Objavljena prognoza i za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Snijeg i niske temperature su se vratile u BiH: Objavljena prognoza i za vikend
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je Bosni i Herecegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo -1; Bugojno, Drvar, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 0; Bihać, Gradačac, Zenica 1; Grude 10; Široki Brijeg 11; Mostar 14; Neum 16; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Padavine i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće usljed sjeverca i porasta sadržaja vlage u zraku, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici, trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. U Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne se očekuje kiša, a u ostatku zemlje snijeg. Poslije podne i tokom noći padavine uglavnom u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini južni. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu od 10 do 16 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko 1 °C.

U petak: Pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini je moguća kiša. U kasnim večernjim satima ili u noći sa petka na subotu u Bosni se očekuje snijeg. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 11 °C.

U subotu: Oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša, a u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 8, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 °C.

U nedjelju: Pretežno oblačno vrijeme. Krajam dana i tokom noći slab snijeg je moguć u Krajini, na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U ponedjeljak: Oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije