Snažno nevrijeme jučer zahvatilo područje Maglaja

Fena
Snažno nevrijeme jučer zahvatilo područje Maglaja
/ Foto: Maglaj.net
Na području Zeničko-dobojskog kantona u općini Maglaj u informaciji šefa Službe civilne zaštite Maglaj, navodi se da je 10. augusta u vremenu od 16.30 do 17.00 sati, područje općine Maglaj, Novošeherski kraj, zadesilo nevrijeme praćeno gradom.

Iz okolne MZ-e, također zahvaćene nevremenom stradali su plastenici, voće, povrće, nastala su oštećenja na automobilima, u vidu polupanih stakala, a takođe i na stambenim objektima došlo je do oštećenja, gdje ima dosta polupanih crijepova.

U toku su prijave i sumiranje šteta koje se vode u Službi civilne zaštite Maglaj, čiji su predstavnici bili na licu mjesta, neposredno nakon padavina, navodi se u Redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata.

U općini Maglaj vatrogasci su imali dvije tehničke intervencije, i to u ulici Aleja Ljiljana, gdje je uklonjeno porušeno stablo od udara vjetra, te jutros u 05.27 sati na putu M-17, gdje su vatrogasci vršili izvlačenje unesrećenih iz vozila prilikom saobraćajne nesreće na lokalitetu Moševac.

Na području Zapadno-hercegovačkog kantona u općini Ljubuški pripadnici vatrogasne jedinice iz Ljubuškog od 13.05 sati, gasili su požar otvorenog prostora na lokalitetu Gornja Vitina. Vatra se aktivirala u blizini spomenutog naselja a zahvaljujući pripadnicima vatrogasne jedinice i mještanima, nije došlo do ugrožavanja gospodarskih i stambenih objekata. Požar je pod kontrolom vatrogasaca daleko od naselja, na nepristupačnom terenu. Trenutno je na požarištu šest vatrogasaca sa dvije vatrogasne cisterne. Opožarena je trava, nisko rastinje i nešto šume za sada nepoznate površine. 

U saobraćajnoj nesreći u naselju Strašanj jedna osoba poginula.

Na području Tuzlanskog kantona u općini Živinice, Vatrogasna jedinica iz Đurđevika imala je intervenciju na vađenju unesrećenih osoba iz automobila u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u naselju Strašanj, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Pronalazak nekoliko neeksplodiranih ubojnih sredstava - NUS  

Na području Tuzlanskog kantona u općini Banovići jučer je Tim civilne zaštite za deminiranje Tuzla "B" započeo sa izvođenjem operacija deminiranja na zadatku "Sklopovi", na području općine Banovići. Projektnom dokumentacijom je predviđeno da se metodom čišćenja deminira površina terena od 591 m2.

U općini Kladanj Kantonalni operativni centar Tuzla primio je jučer prijavu iz Općinske službe civilne zaštite Kladanj, o postojanju NUS-a. Radi se o granati i obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite. 

Na području Bosansko-podrinjskog kantona u općini Goražde jučer nakon dojave iz Kantonalnog MUP-a BPK-a Goražde, o pronalasku NUS-a, u koritu rijeke Drine, kod naselja Mujković polje, "A" Tim FUCZ-e je odmah izašao na lice mjesta, gdje su preuzeli jedan projektil kalibra 105 mm, koji su uredno uskladištili.

Na području Kantona Sarajevo u općini Ilidža jučer u 13.20 sati, Općinska služba civilne službe Ilidža prijavila je pronalazak jednog nepoznatog NUS-a, u blizini hotela "Austrija". Informacija o pronađenom NUS-u prenesena je Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite, čiji pripadnici su preuzeli pronađeno eksplozivno sredstvo, saopćeno je iz Operativnog centra FUCZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije