Smjena Vlade KS: Pročitajte poruku Damira Marjanovića

Radiosarajevo.ba
Smjena Vlade KS: Pročitajte poruku Damira Marjanovića
Radiosarajevo.ba / Damir Marjanović

Nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo jučer je, sa 18 glasova za, smijenila Vladu ovog kantona, na čelu sa sad već bivšim premijerom Edinom Fortom.

Čuli smo brojne reakcije na ovaj potez - više o svemu možete čitati OVDJE - a oglasio se i zastupnik Damir Marjanović, koji je jučer odsustvovao sa sjednice. Kako je rečeno tokom Skupštine, bio je "opravdano odsutan".

Saga je završena: Skupština Kantona Sarajevo izglasala nepovjerenje Vladi

"Kratki rezime i odgovor na pojedine komentare: 18 ruku je već dugo bilo spremno i danas su svi znali da će vlada biti opozvana. Stvar je jednostavna njih 18, naspram nas 17 i eto nove vlade. Čudo se nije desilo, nikome nije 'savjest proradila', ali, da budem iskren, niko to nije ni očekivao. Igrokaz je gotov i sada valja raditi dalje!

Za one koji svakako vole da tumače to što me danas nije bilo hajde da vas podsjetim – proteklih par sedmica sam intenzivno radio na dovođenju 'nas i njih' za jedan stol i deblokiranju Kantona Sarajevo. Nakon dosta razgovora uz dosta truda i to je i postignuto! Ovaj termin sjednice je jedino odgovarao u ovom periodu novoj vladajućoj većini da svi budu na okupu, a meni taj termin jedini nije odgovarao zbog ranije datih obećanja i preuzetih obveza koje sam na vrijeme najavio", poručio je Marjanović.

Kazao je i kako su njegovi stavovi odavno jasni i jasno iskazani više puta.

"Kao osoba koja je napisala skoro 50 od 300 mjera nekadašnje šestorke, jedino mogu da podržim one koji su se borili za njihovu realizaciju. Mislim da je ova vlada pokazala da stvari mogu da se rade na jedan bolji način i mogu samo da zamislim kako bi sve to izgledalo te 2022 nakon četri godine rada ovih vrijednih djevojaka i momaka. No to nećemo nikada saznati!

Ipak, život ide dalje, ispred nas su skoro tri godine u kojima se borba za reformu obrazovanja mora nastaviti, pa makar i iz opozicije. Jedva čekam da vidim program novoga mandatara i njegovih budućih ministara! Možda se ipak neko čudo desi i možda nastave raditi bar neke dobre stvari koje je ova vlada započela", poruka je Damira Marjanovića. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije