Medicinski fakultet: Hadžović-Džuvo najavila tužbu ako bude smijenjena

Radiosarajevo.ba
Medicinski fakultet: Hadžović-Džuvo najavila tužbu ako bude smijenjena
Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu počela je sjednica Nastavno-naučnog vijeća (NNV), na kojoj će se razmatrati smjena dekanese Almire Hadžović-Džuvo, a koja je najavila tužbu ako bude smijenjena.

Sjednicu je sazvala direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajeva, Sebija Izetbegović. Na dnevnom redu je samo jedna tačka - prijevremeno razrješenje dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu Almire Hadžović-Džuvo.

Džuvo koja nije htjela prisustvovati ovoj sjednici dala je izjavu za novinare u svom kabinetu. Ona je izjavila kako smatra da je sjednica nezakonito sazvana kao i cijeli proces u vezi s njenom smjenom.

Odbacila je navode o mobingu kao razloge za smjenu, kazavši da u tri godine njenog mandata nijedna još do nje nije stigla. Podsjetila je i da je rektor Univerziteta Rifat Škrijelj odbio sve navode u prijedlogu zahtjeva za smjenom. Ako danas ipak bude smijenjena, Džuvo je najavila tužbu, odnosno sudski epilog.

Podsjećamo, u srijedu dekanesa Hadžović-Džuvo, sazvala je sjenicu, koju je prekinula i napustila jer je odbila da se prihvati izmjena dnevnog reda, koji su za tu sjednicu predložili pojedini profesori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije