Služba zabranila naplatu parkinga u krugu bolnice u Zenici

1
Fena
Služba zabranila naplatu parkinga u krugu bolnice u Zenici
FOTO: Radiosarajevo.ba / Kantonalna bolnica u Zenici / Ilustracija

Inpektorati (komunalne, građevinske i tržišne inspekcije) Službe za inspekcije poslove Grada Zenica izvršili su inspekcijski nadzor u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Tržišna inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor za nelegalno obavljanje uslužne djelatnosti parkiranja motornih vozila na javnim površinama u krugu bolnice.

"Tom prilikom, utvrđeno je da Kantonalna bolnica Zenica nelegalno vrši navedenu djelatnost, a shodno tome privremeno im je zabranjeno obavljanje naplate parkiranja", navode iz Službe za inspekcijske poslove.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Ističu da je inspekcijskim nadzorom izvršeno i privremeno oduzimanje predmeta i to paragon blokova korištenih za naplatu parkinga i zatečeni novac prihodovan od naplate parkinga.

Osim toga, građevinska inspekcija također je izvršila nadzor nad dva kioska koja se nalaze u krugu bolnice, a na javnoj su površini koji su zakupninu plaćali bolnici.

Iz Službe za inspekcijske poslove posebno napominju građanima da im nije zabranjeno parkiranje u krugu bolnice, naprotiv, to je odsad besplatno.

"Pojašnjavamo građanima da nije zabranjeno parkiranje vozila u krugu bolnice, nego je isključivo zabranjena samo naplata parkinga", naglašavaju iz Službe za inspekcijske poslove", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije