Slučajeve 'Reket' i 'Dodik' neće razmatrati Tužilaštvo BIH

Radiosarajevo.ba
Slučajeve 'Reket' i 'Dodik' neće razmatrati Tužilaštvo BIH

Istrage o korupcijskim aferama o Miloradu Dodiku i nekoliko funkcionera i biznismena iz Republike Srpske (RS) zbog navodno počinjenih malverzacija prilikom izgradnje Administrativnog centra Vlade RS kao i o slučaju "Reket SDP-a", u koji su uključeni visoki funkcioneri SDP-a Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić, prebačeni su na niže nivoe i ne vodi ih više Tužilaštvo BiH, saznaje "Dnevni avaz".

Glavni državni tužilac Milorad Barašin, naime, prije polaska na Brione, gdje je prije nekoliko dana počela regionalna konferencija državnih tužilaca, potpisao je rješenje kojim se slučaj "Dodik" prebacuje Specijalnom tužilaštvu u Banjoj Luci, dok se afera "Reket SDP-a" prebacuje Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Dnevni Avaz u subotu piše kako se tužilac Barašin tokom prethodnog dana nije javljao na telefon, te kako im je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kazao da se ovi predmeti još nalaze u Tužilaštvu BiH. No, Grubešić nije dao pojašnjenje da li je Barašin potpisao rješenja o prebacivanju ovih predmeta na niže nivoe, piše Avaz.

Takođe, zastupnik Zlatka Lagumdžiju u slučaju "Reket SDP-a" u izjavi za Avaz kaže kako nema informacija dokle se došlo s istragom, te da nije čuo da je predmet prebačen Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije