Slučaj u BiH: Kako je direktor firme bez odobrenja iskopao šljunak vrijedan više od 850.000 KM?

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Kako je direktor firme bez odobrenja iskopao šljunak vrijedan više od 850.000 KM?
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Dobojlija V. Đ. osumnjičen je da je kao direktor firme bez odobrenja nadležnog organa iskopavao i prodavao šljunak čime je privredno društvo steklo korist od 850.911 KM.

Protiv njega su pripadnici Policijske uprave Doboj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli izvještaj o krivičnom djelu nezakonito postupanje u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja.

"Za V. Đ. postoji osnov sumnje da je od jula 2018. do septembra 2022. godine, kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu sa područja grada Doboja, obavljalo privrednu djelatnost iskopa i prodaje mineralnih sirovina bez odobrenja nadležnog organa", saopćeno je iz Policijske uprave (PU) Doboj.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

U saopćenju se dodaje da je osumnjičeni izbjegavao platiti naknadu za promjenu namjene zemljišta, te je protivpravno eksploatisanu mineralnu sirovinu u kontinuitetu prodavao kupcima, izdajući im fakture kao da se radi o zakonski eksploatisanim sirovinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije