Slučaj S. Redžića: Tužilaštvo još nije dobilo nalaz

Radiosarajevo.ba
Slučaj S. Redžića: Tužilaštvo još nije dobilo nalaz


Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevo još nije dobilo nalaz patohistološkog vještačenja od Instituta za patologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 

„Tek po zaprimanju patohistološkog nalaza od Instituta, isti će biti proslijeđen stalnom sudskom vještaku dr Hamzi Žuji, koji će se u konačnici izjasniti o uzroku smrti akademika Sulejmana Redžića", potvrđeno je Feni iz te institucije.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ranije ovog mjeseca je zaprimilo toksikološki nalaz za akademika Sulejmana Redžića i proslijedilo ga stalnom sudskom vještaku dr Hamzi Žuji.

U Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu kažu da zasad ne preduzimaju nikakve istražne radnje, jer Tužilaštvo nije obaviješteno da postoji osnov sumnje da je smrt akademika Sulejmana Redžića nastupila kao posljedica izvršenja krivičnog djela . 

Beživotno tijelo akademika Sulejmana Redžića izvučeno je sredinom januara iz korita Miljacke na lokalitetu Lapišnice, nakon višednevne potrage. Obitelj akademika Redžića prijavila je 9. januara njegov nestanak, a u potragu za njim bili su uključeni sarajevska policija i pripadnici Gorske službe spašavanja. 

Profesor Sulejman Redžić bio je šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse. Bio je predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije