Referendum u RS-u: Počela ispitivanja u predmetu protiv Milorada Dodika

Radiosarajevo.ba
Referendum u RS-u: Počela ispitivanja u predmetu protiv Milorada Dodika
/ Foto. Anadolija
U Tužilaštvu BiH počela su najavljena saslušanja u vezi s referendumom o Danu RS-a. Saslušan je Goran Zmijanjac, član Republičke komisije za provođenje referenduma o Danu RS-a, koji je novinarima rekao da je ispitivan u svojstvu osumnjičenika.

"Nisam radio ništa na svoju ruku, nego sve po zakonu", rekao je Zmijanjac koji nije želio govoriti o okolnosti prema kojima je saslušan.

Tužilaštvo je ispitivalo i Milana Petkovića, takođe člana Republičke komisije za provođenje referenduma o Danu RS-a.

"Nisam imao problema na saslušanju, svi su se odnosili korektno prema meni. Tužilaštvo su zanimali događaji od momenta kada sam postao član komisije pa sve do provođenja referenduma", rekao je Petković, čiji je advokat Darko Kremenović poručio kako je jasno da nema obilježja krivičnog djela u ovom slučaju.

"Mi nismo došli ovdje da branimo samo Milana Petkovića i Milorada Dodika, mi ovdje branimo građane RS-a. Petković je ovdje manje bitan", poručio je Kremenović.

Iz Tužilaštva su prošle sedmice pozvali na saslušanje radi ispitivanja u predmetu protiv Milorada Dodika zbog "krivičnog djela neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH, Suda BiH ili Doma za ljudska prava".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije