Slučaj iz BiH: Profesor tjelesnog odgoja učenicu uhvatio za stražnjicu

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj iz BiH: Profesor tjelesnog odgoja učenicu uhvatio za stražnjicu
Foto: Zenicainfo / Tužilaštvo ZDK / Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je 4.1.2022.godine podiglo optužnicu protiv K. H. zbog krivičnog djela Bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 7.1.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zenica.

Dana 29.10.2021. godine, oko 11:00 sati, u Zenici, u sportskoj dvorani JU "Druge Gimnazije", u ulici Mejdandžik broj 2, u kojoj je zaposlen kao profesor sporta i tjelesnog odgoja, za vrijeme trajanja školskog časa, iskoristivši priliku kada se oštećena, maloljetna učenica … razreda navedene škole, naslonila na koljeno svoje drugarice maloljetnice te je ista leđima bila okrenuta prema njemu, oštećenu uhvatio otvorenom šakom za lijevu stranu stražnjice i stisnuo, iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom i da je ista maloljetna, što je htio, pa kada je oštećena reagovala na način da je pogledala u drugaricu … i obratila joj se riječima:

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

"Šta radiš budalo, jesi li normalna", na šta joj je odgovorila:

"Nisam ja, nego profesor", nakon čega je oštećena pogledala u njega, nasmijao se i udaljio, te nastavio šetati po dvorani, zbog čega se oštećena osjećala neprijatno i uznemireno, piše 072 portal.

On je dakle izvršio bludnu radnju prema maloljetniku, čime je učinio krivično djelo Bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije