Slučaj Budimir: I Tužilaštvo uložilo žalbu

Radiosarajevo.ba
Slučaj Budimir: I Tužilaštvo uložilo žalbu

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uložilo je žalbu na određene tačke optužnice za koje se sumnjiči predsjednik FBiH Živko Budimir, a koje Sud BiH nije uvažio, saznaje Glas Srpske.

Sudskim vijećem predsjedava Nenad Šeleda, a čiji su članovi Amela Huskić i Tatjana Kosović o tome će odlučivati za zatvorenoj sjednici.

Međutim, u Sudu BiH su rekli da je do sada u ovu instituciju stigla jedino žalba koju je uložio predsjednik FBiH Živko Budimir na određivanje pritvora od 30 dana koju je donio Sud BiH: „Čekamo da se spis kompletira jer od izricanja odluke Suda za određivanje pritvora traje rok od 24 časa do kada se žalbe mogu podnijeti. Kada se spis kompletira onda u roku od 48 časova Vijeće suda treba da donese odluku.“

U Sudu BiH “Glasu Srpske” su potvrdili da ostali osumnjičeni Petar Barišić, Ivan Jurčević, Saud Kulosman i Hidajet Halilović, odnosno njihovi advokati još uvijek nisu primili rješenje o određivanju pritvora.

„Oni imaju rok od 24 časa, nakon prijema rješenja o određivanju pritvora, da ulože žalbu. Rješenja su poslata juče ali još uvijek nemamo informaciju o tome da li su ih dobili“, rekli su u Sudu BiH.

Kad se spis kompletira, naveli su, onda Vijeće Suda BiH ima rok od 48 časova da kompletira spis i odluci po žalbama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije