Slovenački državljanin poginuo na cesti Jajce – Banjaluka

Radiosarajevo.ba
Slovenački državljanin poginuo na cesti Jajce – Banjaluka

Državljanin Slovenije s inicijalima S.D. rođen 1940. godine, poginuo je u petak na cesti Jajce – Banja Luka, nakon što je na njegov automobil pao kamen, javlja Fena.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, u 10.50 sati Policijskoj postaji Jajce prijavljen je nesretan slučaj koji se dogodio na dijelu magistralnog puta M16 Jajce - Banjaluka, u mjestu Crna Rijeka, opština Jajce.

Dolaskom patrole policije i hitne pomoći na lice mjesta, konstatovano je da je na vozilo marke Chervolet, registarskih oznaka MBN 403 K, s litice pao kamen, te razbio prednje vjetrobransko staklo i nanio povrede suvozaču u automobilu.

Od zadobijenih povreda grudnog koša S.D. je ubrzo preminuo. Vozilom je u vrijeme događaja upravljala supruga stradalog M.D., rođena 1945.godine, državljanka Slovenije.

O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici OKP PU Jajce. Nastavlja se s aktivnostima na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije