Slovačka obećala pomoć za obnovu Srebrenice

Radiosarajevo.ba
Slovačka obećala pomoć za obnovu Srebrenice

Osman Suljić, načelnik Općine, i Predrag Praštalo potpisali su danas u Srebrenici memorandum o pristupanju ovog grada Evropskom pokretu. Na ovaj način Srebrenica je 11. grad iz BiH koji je pristupio „Višegradskoj evropskoj grupi“.

Cilj ovog povezivanja jest da lokalne zajednice budu embrion za ulazak u Evropsku uniju. Ovim projektom lobirat će se za pomoć pojedinim zemljama, pa i Srebrenici na njenom putu oporavka i integracije na evropskom putu, izjavio je Slobodan Praštalo, generalni sekretar Evropskog pokreta.

Činu potpisivanja memoranduma prisustvovao je i slovački ambasador u BiH Miroslav Mojžita, koji je u razgovoru s načelnikom Općine iskazao punu podršku da na konkretan način podrži nekoliko projekata. Slovačka će donirati značajna sredstva koja će biti realizirana na uređenju urbanog dijela Srebrenice.

Slovački ambasador Miroslav Mojžita i Predrag Praštalo su potom u Srednjoškolskom centru priredili javnu tribinu pod nazivom „Mladi u procesu evropske integracije“.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije