Banja Luka / Slobodan Vasković: Lukačeva hunta hapsi mirne građane

20. 06. 2019. u 20:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 421

Šezdesetogodišnji Bruno Batinić stigao je iz Švedske na odmor u Banjaluku i sa suprugom Snježanom izašao u šetnju. U parkiću izmedju hrama Hrista Spasitelja i Palate republike stao je da porazgovara sa aktivistom grupe „Pravda za Davida“ Ozrenom Perduvom.

Video hapšenja i maltretiranje policije RS-a građane Banje Luke pogledajte OVDJE

To je bio dovoljan razlog policiji, koja danima drži centar Bnjaluke pod opsadom, da priđe Batinićima i legitimiše ih, piše novinar Slobodan Vasković na svom blogu.

Bruno je odbio da kaže svoje ime i prezime, tražeći od policajaca obrazloženje zbog čega od njega traže da pokaže lične dokumente.
Šestorica policajaca opkolili su Brunu i Snježanu, Bruno oborili na beton i stavili mu lisice na ruke, a potom strpali u maricu.

Ljudi, koji su se nalazili okolo, negodovali su.

"Halo, jeste li normalni", uzvikivali su građani

"Šta to radite, pustite čovjeka, šta je čovjek uradio. Sram vas bilo“, govorili su policajacima, koji nisu pokazali ni zrno samilosti. Neki su cinično doviknuli: "To Srbadijo".

Snježana Batinić, Brunina supruga, izjavila je da će kontaktirati Ambasadu Švedske u BiH, jer su švedski državljani.

Ozren Perduv, aktivista grupe "Pravda za Davida", kratko je prokomentarisao: "Ovo je nastavak horora".

Progon ljudi u Banjaluci, koji više od godinu dana traže istinu i pravdu za ubijenog mladića Davida Dragičevića, intezivan je od kraja prošle godine, kada je policija, pojačana specijalcima rastjerala, uz brutalno premlaćivanje, građane sa Trga Krajine.

KOMENTARI (5)