Slobodan Vasković: Dragan Lukač želi da me ubije!

Radiosarajevo.ba
Slobodan Vasković: Dragan Lukač želi da me ubije!
PrtScr / Slobodan Vasković

Dragan Lukač želi da me ubije, kazao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba novinar i bloger Slobodan Vasković nakon serije optužbi ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača protiv njega u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a potom i današnjeg podnošenja krivične prijave.

Piše: Faruk Vele

Naime, Lukač je izjavio da je prijave podnio kao građanin "zbog iznošenja raznih neistina na njegov račun, lažnog prijavljivanja, manipulacija, kao i optuživanja za suučesništvo u stradanju 21-godišnjeg Davida Dragičevića".

"Ovo je pokušaj samoviktimizacije Dragana Lukača. On od sebe pokušava napraviti žrtvu. To je ujedno pokušaj odvlačenje pažnje od ubistva Davida Dragičevića, gdje je on suučesnik. Druga stvar, nejasno je iz ovog što je objavljeno da li je on podnio krivičnu prijavu ili tužbu protiv klevete. Što ne čudi, jer je on (Lukač) polupismen čovjek. Krivična prijava se ne podnosi Osnovnom sudu već tužilaštvu, a tužba za klevetu se podnosi Osnovnom sudu. Napominjem cilj cijele ove akcije jeste da se odvuče pažnja sa ubistva Damira Dragičevića, egzekutora i naručioca zločina, onih koji su prvo pretukli, a potom i ubili Davida", kazao je Vasković za Radiosarajevo.ba.

Dodaje kako je ovo ujedno i pokušaj da se prikrije ušeće pojedinaca iz MUP-a RS u zločinu, saučesništvo ministra Dragana Lukača, ali i Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP- a RS, tužioca Želimira Lepira, te Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.

"Ovdje ja kao Slobodan Vasković nisam bitan, neka me napadaju, ali bitno je nastaviti borbu za istinu, te da se ubice i suučesnici otkriju, osude i zatvore, oni koji su naručili i izvršili zločin. Ne brinem se ni zbog prijava jer će Lukač ionako uskoro završiti iza rešetaka", dodao je Vasković.

Na pitanje da li je njegova sigurnost ugrožena u Banjoj Luci jer se našao direktno na meti veoma utjecajnog ministra policije, te da li osjeća kao meta, Vasković je rekao:

"To i jeste cilj. On je to već uradio. Čovjek hoće da me ubije! To je jasno svakome ko je gledao njegov nastup u Narodnoj skupštini RS", zaključio je Vasković u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije