Slijedi promjena vremena, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Radiosarajevo.ba
Slijedi promjena vremena, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Livno -1 stupanj, Bugojno 0, Drvar 1, Jajce i Široki Brijeg 2, Grude, Ivan Sedlo, Sanski Most i Tuzla 3, Sarajevo i Zenica 4, Mostar 7, Bihać 8, Bjelašnica i Gradačac 10, Neum 11 stepeni. 
Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu do 24 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.
BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA su povoljne. Sunčano vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed nešto hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti. U večernjim satima, pod uticajem strujanja toplijeg zraka i približavanja promjene, opšta slika će se djelimično pogoršati. 

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda i prvi dan naredne sedmice: 

ZA 24.10.2020 (Subota)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom tokom cijelog dana. U Hercegovini se kiša očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju. Padavine nisu obilne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepena.

ZA 25.10.2020 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje tokom jutra, u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

ZA 26.10.2020 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u južnim i istočnim područjima i sa slabom kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije